כתבו אלינו

*
*
*
*
בלוג אוגוסט 2017

אוגוסט 2017

שכונת פלורנטין הצבעונית, שרבים התל אביבים שטוענים בתוקף שהיא השכונה עם הכי הרבה אופי בעיר, עוברת בימים אלה תהליך אורבני המוכר ממטרופוליטניים מובילים בעולם: הרחבת הגבולות למתחמים הגובלים בה. תנופת הבנייה זולגת גם לגבעת הרצל הסמוכה, הממוקמת מדרום לשכונה.

אחת התופעות האורבניות המוכרות ביותר היא שכונות שמותחות את הגבולות שלהן ו"כובשות" מתחמים חדשים, הרבה בזכות הפופולריות שלהן. פלורנטין, השכונה שהייתה עד שנות התשעים מתחם לבתי מלאכה ולסיטונאים, הפכה בעשרים השנים האחרונות לסמל של מהפכת הנדל"ן בתל אביב. הכל התחיל, כמו כל סיפור נדל"ני טוב, עם כמה צעירים שהחליטו לעבור לשכונה בחיפוש אחר מחירים זולים לשכירות. הם התחילו להציף את השכונה המיושנת והעניקו לה גוון מיוחד ותוסס. לא הרבה אחריהם הגיעו בתי הקפה הקטנים, המסעדות, גלריות לאומנות ומקומות הבילוי

 

בנייה חדשה, סטנדרטים גבוהים

המשקיעים המנוסים שיודעים לאתר שכונות בעלות פוטנציאל, הבינו מיד שמשהו טוב קורה בפלורנטין והחלו לרכוש את הדירות בשכונה ואחריהם הגיעו היזמים, שאיתרו בניינים ועתודות קרקע ובנו פרויקטים חדשים, ששינו לחלוטין את מגמת המחירים בשכונה. בנייני המגורים החדשים בשכונה קרצו לאוכלוסייה צעירה וחזקה, שיכולה הייתה להרשות לעצמה מגורים בסטנדרט גבוה, עם השילוב של אחת השכונות המעניינות והאותנטיות בתל אביב. הדירות החדשות והיקרות יותר, משכו את המחירים בכל השכונה למעלה והביאו בעשור האחרון למחירי שיא בשכונה: מבט חטוף במדל"ן מראה כי המחיר הממוצע של דירה בפלורנטין עומד היום על 2.12 מיליון שקלים, לעומת 525 אלף שקלים לפני עשור: עליה של פי ארבעה במחיר! מחירי השכירות הגיבו, כמובן, באופן דומה.

השגשוג של פלורנטין מדבק

עליות המחירים הן לא התופעה היחידה בשינוי האורבני המואץ שעברה פלורנטין. עליות הביקושים, שהביאו לנסיקת המחירים, הביאו להתפרסותה של השכונה על מתחמים קרובים. אם נסתכל על המושבה האמריקאית, הצמודה לפלורנטין ממערב, נוכל לזהות את התופעה באופן מובהק. המתחם הגובל ביפו במזרח ובפלורנטין במערב, היה עד לתחילת שנות ה- 2000 אזור מוזנח שאוכלס בעיקר על ידי בתי מלאכה וחנויות קטנות. עם שגשוגה של פלורנטין החלו יזמים לאתר הזדמנויות בשכונה, לשפץ מבנים ובניינים מתחילת המאה העשרים ולבנות בניינים חדשים, והפעם עם דגש על מגורי יוקרה. היום ניתן לראות כבר את התוצאות בשכונה, בזכות רביעיית פלורנטין ופרויקט אליפלט 26 שהפכו לכתובת מועדפת על ידי ישראלים ותושבי חוץ שאוהבים את האופי הייחודי של השכונה ומבקשים סגנון חיים יוקרתי ודינמי באזור החווה התפתחות מואצת.

נחמה בוגין – שמאית מקרקעין ומשפטנית אומרת בהקשר זה: "פלורנטין עדיין לא אמרה את המילה האחרונה שלה. מה שקרה במושבה האמריקנית יחזור על עצמו ביתר שאת בכל המתחמים הקרובים לשכונה. חשוב לשים לב לתהליך שקורה בדרום תל אביב בכלל ובאזור פלורנטין בפרט כדי להבין את התופעה העירונית אותה אנו חווים: מתחמי התעשייה הזעירה, בתי המלאכה ודומיהם עוזבים את העיר בשל העובדה שהמחירים מטפסים ובשל ההפרעה למרקם החיים העירוני שהם יוצרים. במקביל, שכונות דוגמת פלורנטין מתרחבות בשל הביקושים הגבוהים למגורים בשכונה. כל אלה גורמים לשינוי יעוד של מתחמים שלמים הנושקים לשכונות מגורים. מתחמים אלה שהופכים לשכונות מגורים הם היעד האטרקטיבי להשקעה, למי שהצליח להבחין בשינוי מבעוד מועד. מדובר בפוטנציאל של השאת ערך בעשרות אחוזים, בטווח זמן קצר יחסית".

גבעת הרצל - היעד הבא של פלורנטין

פלורנטין ממשיכה להתרחב בזכות הביקושים הקשיחים לשכונה ונראה כי עתה הכיוון הוא דרומה לגבעת הרצל, הלוא הוא המתחם שגבולותיו הם דרך קיבוץ גלויות מצפון, שדרות בן צבי מדרום, רחוב לבון ממזרח ורחוב שלבים ממערב. נכון להיום, המתחם מאוכלס בעיקר על ידי מפעלים קטנים, חנויות עודפים ועוד אולם מתחת לפני השטח יש בו פעילות שיא של יזמי נדל"ן ומשקיעים שמזהים אותו כחלק מפלורנטין.

כבר היום נבנים באזור 11 פרויקטים ובמקביל ענקית מתחמי העבודה המשותפים WeWork פתחה שני מתחמי עבודה באזור. לצד כל אלה, ישנה התעוררות אדירה של אמנים ואומנים שעוברים להתגורר ולעבוד באזור, בסדנאות ולופטים שהיו בתי מלאכה והפכו, בעידודה של עיריית תל אביב, למשכנם של אמנים תל אביביים צעירים ומסקרנים. אני מאמין כי מה שקרה למושבה האמריקאית יקרה ביתר שאת בגבעת הרצל בשל יתרון ייחודי של השכונה. מלבד הקצב והאופי הייחודיים שלה, גבעת הרצל נהנית ממיקום צמוד לעורקי התחבורה הראשיים ולנתיבי איילון וכשמה כן היא: השכונה גבוהה יותר מסביבתה, עובדה המבטיחה נוף אורבני פתוח. יתר על כן, היזמים הפעילים בשכונה נהנים מרוח גבית משמעותית מכיוונה של עיריית תל אביב, המתבטאת בתכנית בניין עיר עדכניות המאפשרות בנייה של מאות יחידות דיור בגודל של 70-80 מ"ר, התואמות את הביקושים הנוכחיים.

שכונה מגוונת - קהלי יעד מגוונים  

אז מי רוכש דירות בפלורנטין, על שלוחותיה? בניגוד לדעה הרווחת, יש לא מעט רוכשים בשכונה שמחפשים בית עבורם.

מדובר באוכלוסייה צעירה ואיכותית שהחלה את דרכה בשכונה, מיד אחרי הצבא, התבגרה, התבססה ורואה את עתידה באזור. לצדם יש לא מעט עולים חדשים צעירים, מאירופה וארצות הברית, שהתאהבו בקצב של השכונה ומעוניינים להתחיל בה חיים. שתי האוכלוסיות האלה פעילות לצד המשקיעים המסורתיים שגם הם מבינים כי השקעה פה מגלמת תשואה גבוהה משמעותית מהשכונות במרכז ובצפון העיר, לצד השאת ערך משמעותית של הנכס לאורך שנים".

כחלק מהשיווק שלנו בפרויקט הרצל בגבעת הרצל ערכנו לאחרונה אירוע מכירות שונה לחלוטין מכל אירועי המכירות המוכרים בשוק הנדל"ן. במסגרת האירוע נערכו סיור אמנות ברחוב של יעל שפירא, הרצאה של המעצב דניאל חסון ואפילו היכרות עם מתחם חללי העבודה ליוצרים - Work Shop ועם האמנים הפעילים בו.

הרעיון היה לשתף את הלקוחות הפוטנציאליים של המתחם עם החזון שלנו על גבעת הרצל ועל הפרויקט שלנו. כאשר תכננו את הפרויקט רצינו ליצור חוויית מגורים הרמונית עם הסביבה של הבניין, מבלי לוותר על איכות חיים וחווית מגורים עילית. מה שהפך את פלורנטין לסיפור הצלחה היה בדיוק השילוב הזה: מחד רחוב תוסס, דינאמי ויוצר ומאידך, היכולת שהתפתחה מאוחר יותר, ליהנות ממגורים בסטנדרט עירוני גבוה. האירוע שלנו משקף את מה שאנחנו מאמינים בו ואת החזון שלנו לשכונה וההיענות של הלקוחות בו מחזקים את האמונה שלנו שמדובר בסיפור הצלחה.

Whatsapp