חם מהתנור
עלינו לקרקע בפרויקט ברחוב מונטיפיורי 22 - תהיו איתי,
אם היה הנדבן היהודי-בריטי הידוע סר משה מונטיפיורי בחיים, אזי יש מצב שהיינו רואים אותו ממהר על מרכבתו המפורסמת לרחוב הקרוי על שמו בעיר העברית תל אביב. דברים מעניינים קורים ברחוב הזה, שימו לב לטרנד ההתחדשות של לב תל אביב.
רחוב מונטיפיורי, המקביל לרחוב אחד העם ושדרות רוטשילד, הרחוב הזה שתחילתו בכיכר המלך אלברט ובבית הפגודה המיוחד והיוקרתי במזרח ומגדל שלום במערב, הוא אחד הרחובות המרשימים והמיוחדים בעיר. סיבוב הליכה ברחוב הזה דומה לדבר הכי קרוב לחזרה במנהרת הזמן לשנות ה-20 של המאה שעברה על מנת להתרשם מסגנון הבנייה האקלקטי שהיה נהוג באותן שנים, ושלא נס ליחו עד ימינו אלה.
אלא שהרחוב הזה עובר בשנים האחרונות תהליך של התחדשות עירונית מואצת, כזו המשמרת מצד אחד את היופי של פעם, ומוסיפה לו את הרעננות והפרשנות של ימינו. מי שזוכר בימי טרום הקורונה הרחוב הזה גם הפך לאבן שואבת קולינארית ומלונאית, כאשר באמצע השנה שעברה הכריזה רשת ישרוטל על ביצוע עסקה לרכישת קרקע בארבעה מגרשים ברחוב מונטיפיורי 7-11 תמורת 110 מיליון שקלים, המיועדים להקמת מלון חדש בן 200 חדרים.
גם לנו ב Ewave Nadlan יש יד בתהליך ההתחדשות שעובר הרחוב, והשבוע התהליך הזה קורם עור וגידים – עם העלייה לקרקע בפרויקט שברחוב מונטיפיורי 22.
היכרות קצרה עם המבנה וההיסטוריה שלו: מדובר על מבנה שהוקם בשנת 1924 ותוכנן במקור על ידי האדריכל הנודע יוסף מינור, שבין עבודותיו בתל אביב נכלל גם "בית ביאליק" הנודע, שיש המחשיבים את שני המבנים לאחים תאומים, גם אם לא זהים. המבנה תוכנן בסגנון האקלקטי, סגנון שערבב בין אלמנטים תכנוניים מזרחיים ומערביים, ונועד במקור לשמש כדירות שכ"ד לעולים לארץ בני העלייה הרביעית. בתיק שימור המבנה כתבה אדריכלית התיעוד אנה שיפמן, כי "מבחינה אורבנית המבנה הוא חלק מהרקמה העירונית המספרת את תולדות תל אביב. מבחינה אדריכלית והיסטורית זה מבנה של אדריכל חשוב, שלא נשמרו הרבה מבנים פרי תכנונו בארץ".
את המבנה החדש, שיקום כחלק מפרויקט השימור, תכנן האדריכל
Yaniv Pardo Architects
ויבצע הקבלן
ירום אור - שי אהרוניין- חברה לעבודת בנייה ושימור
מדובר על פרויקט שימור של הבניין המקורי, כשאליו יתווספו קומת מרתף, תוספת של שתי קומות על הגג והרחבה של חלקו האחורי. המבנה החדש יכלול 22 יח"ד, ובנוסף 3 יחידות מסחר בקומת הקרקע.
לנו לא נותר אלא לאחל מזל טוב לרחוב שהולך ונעשה יפה, לרוכשים שהולכים לזכות בנכס מופלא
ולהרגיש גאווה על פרויקט נוסף שנכנס לתלם של עלייה על הקרקע ועבודות בשטח.
תמונות ראשוניות מההתארגנות בשטח, פירוקים וממצאים נוסטלגים.